köket före renoveringen!

Hallå alla idérika människor!

När man som vi renoverar hela tiden är det ganska kul att erinra sig hur det såg ut från början. Ibland undrar jag... Hur tänkte vi??!!! Jag lagade mat på två plattor och mikro för 6 personer och diskade för hand i tvättstugan i flera månader. Jaaa, det gick ju det med. Men håll med om att bild nummer två känns något mer hemtrevlig! 

Kramar Lotta


Tack alla för era fina kommentarer om min nya blogg!

Hallå i vårvärmen!

Jag känner mig alldeles varm av alla goa kommentarer. Det är verkligen fantastiskt att få ge och ta del av inredningsinspiration.
I dag har jag krattat så att vår något ledsna gräsmatta ska ta fart. Samtidigt har jag sprungit och hållit i brädor lite här och där till min kära man. Det går framåt med farstukvisten. i en snar framtid ska ni få se lite före och efter bilder. Det är viktigt att dokumentera alla förändringar, eller hur? I kväll har vi ätit lax med creme fraiche, kantarellost och riven västerbottensost. Rör bara ihop blandningen på fisken och in i ugnen. superlätt och hysteriskt gott!! Här kommer en bild på en del av köket efter renoveringen. Kramar Lotta


Min presentbod med på Nordljus blogg!

Hallå där !

Idag har jag haft min energiska dag. Först har jag jobbat i min klass och när dagen var slut åkte jag till
Blomsterlandet. Där möttes jag av vårinspiration så det blev lite perenner och vackra Tusensköna i ljusrosa. Mmmm nu pryder de mitt köksbord och min presentbod. Underbart. Efter den lyckan slängde jag mig ut på en joggingrunda.Då fick jag inspiration till att baka en kladdkaka med chokladglasyr på, mums!
Plötsligt fick jag en ingivelse att titta på Nordljus blogg. Längst upp har Lina Åsard lagt in en bild på mig och min presentbod. Lite stolt blev jag nog... Bilderna på detta kommer senare... Nu kommer snart några kunder så jag får avrunda här. Just nu får ni en bild som besökarna möts av i vår vita hall. Ha en underbar kväll. Kramisar Lotta


Hallen-ett infällt fönster

God kväll alla rara människor!

Efter en lång dag på jobbet var det underbart att ta på sig joggingskorna och springa en skön runda. Jag tänker så klart efteråt och jag får sådan energi. Idag ledde det till diverse städning och lite tända ljus här och var. Ett ljus kan göra mycket för att höja stämningen. Just nu har jag fått hem fantastiska ljus i presentboden. De heter warm clean cotton  och luktar just varma fräscha lakan, som det luktade förr.Före gästerna kommer är det underbart att tända så att denna dofft får sprida sig. Mmmmmmm

Ha nu en skön kväll och njut av vårens utbrott. Kram på er: Lotta

Här får ni se ett resultat av att jag hela tiden har sagt till Kent att någonstans i huset ska jag ha ett infällt fönster. Efter diverse övertalningar tyckte vi lika och vi gjorde om en dörr till ett fönster i vår hall. Vad tycks?!Köksrenovering

Tjillevippen i vårvärmen!

Jag tycker att påsken i år har varit mer en känsla av sommarsemester. Vi har grillat hela helgen och verkligen njutit av varje stund. Men lite jobb har det ju också blivit. Jag har målat i solen och Kent har satt upp takpanelen där det ska sitta "spottar" så småningom.Hur det blir får ni se senare i maj.Jag tänker däremot visa en förskräcklig bild på vårt kök som det såg ut när vi flyttade in på Sopranvägen 7 år 2009 07 21- Sedan får ni se samma vinkel och kök men som det ser ut efter vår renovering. Håll till godo!


Teaterkväll med goda vänner

Hejsan i vårkvällen!

Nu har skolan startat om och det var jättekul att träffa elever och arbetskompisar. En av mina arbetskompisar hade teater- premiär i kväll. De spelade Anton Tjechov´s Drunkningen, En värnlös kvinna och Nysningen. Vi njöt av föreställningen och att cykla dit och hem i vårkvällen var också fantastiskt. Sedan mumsade jag och min kära man på en god pizza- Något sen middag sådär vid 20.30.......men är man en njutningsmänniska så är man.
Här får ni en färsk bild av några töser framför Brunnsteatern!

Köksrenovering

Hej igen!

Hoppas att den gamla köksbilden inte skrämde iväg er. Här kommer en bild som visar hur samma vägg ser ut i dag. Vi är jättenöjda eftersom att vitrinväggen gör att rummet ser större ut och soffan är både fin och väldigt praktisk eftersom vi har stor familj och många goda vänner. Lådorna längst ner är kanooon. Där lägger jag mest inredningstidnigar. Nu ska jag bara njuta av kvällen . I morgon träffar jag mina fina elever igen.


Påskhelgen

Påsken har varit social och underbart varm. Vi har umgåtts med famil och goda vänner. Det känns som vi grillat varje kväll! Naturligtvis har vi börjat med lite renoveringar utomhus. Nu är det först farstukvisten som ska få en ansiktslyftning från funkis till gammeldags med snickarglädje. Det tror jag blir toppen. Här ser ni den senaste familjemedlemmen Sadie. Visst är hon snygg?!
Om mig själv.......

Hejsan!
jag är en mamma, fröken, inredningsgalen, trädgårdsfixare, bagerska, renoveringspysslare, joggare, helig Birmaägare och sist men inte minst ägare av en presentbod på Sjungande dalen, som heter Lottas Presentbod. Här på bloggen kan du läsa om mina intressen och lite om mitt liv.


Lottas presentbodVälkomna till min presentbod på Sjungande dalen!

Jag öppnar torsdagen 26 maj!

Jag säljer produkter med inriktning mot den lantliga stilen.
Sortimentet innefattar:
inredning, smycken, delikatesser och presenter.
Mina varor kommer från NORDLJUS.

Du hittar mig på Sopranvägen 7.
Öppettider: torsdagar kl: 17.00 - 19.30
eller enligt överenskommelse 070-3735352
Varmt välkomna!

RSS 2.0